To je najboljši sladoled v Mariboru po letošnjem izboru bralcev Mariborinfo!

To je najboljši sladoled v Mariboru po letošnjem izboru bralcev Mariborinfo!

Bralci Mariborinfo ste tudi letos izbrali najboljši sladoled v Mariboru in okolici. 

Ni boljše poletne osvežitve kot najljubši sladoled. Zato smo tudi letos pripravili izbor, kjer ste lahko bralci najprej predlagali najljubše sladoledarje, nato pa glasovali med desetimi najboljšimi.

Oddanih je bilo 416 veljavnih glasov, izbirali pa ste med vašimi prvimi predlogi: Iglu slaščičarno, Sladolednico Lastovka, Slaščičarno Ilich, Sladolednico Bum, Slaščičarno in kavarno Pikapolonica, Sladoledom Boronica, Slaščičarno Kalimero, Pohorsko kavarno, Sladoledarno Pingo in Sladoledarno Kremko.

Sladolednica Lastovka je 157 glasovi oziroma 37,7 odstotki osvojila sladko zmago, drugo mesto pa je zasedla 76 glasovi oziroma 18,2 odstotki Sladoledarna Kremko. 

Zgodba Lastovke, ki je že lani osvojila naziv najboljšega sladoledarja po izboru bralcev Mariborinfo, se je tako rekoč začela pisati pred skoraj stotimi leti, ko je iz Makedonije prišel praded današnjega lastnika Šerifa Demirija.

Ta ima danes v lasti kar tri sladolednice, in sicer na Partizanski in Smetanovi ulici ter na Trgu revolucije, njegov starejši brat pa je pred petimi leti odprl še eno v Limbušu. Demirij nam je tako že lani zaupal, da dnevno v vsaki sladolednici ustvarijo približno 120 litrov sladoleda, neupoštevajoč še sladoled iz avtomata.

Za naš sladoled ni posebnega recepta oziroma skrivnosti, to delamo z ljubeznijo in ne šparamo s sestavinami.