Lastovka očitno brez konkurence, že peto leto zapored najboljši sladoled v Mariboru: »Velika hvala vsem«

Lastovka očitno brez konkurence, že peto leto zapored najboljši sladoled v Mariboru: »Velika hvala vsem«

FOTO: Jure Banfi

Kaj je najljubša razvada mladih in starih, ko posije sonce? Sladoled, seveda! Mariborčani že vrsto let po sladko osvežitev najraje odhajamo k Lastovki.

Ko je govora o okusnem sladoledu, sladolednica Lastovka v Mariboru, kot kaže, nima konkurence. Že peto leto zapored so ji bralci Mariborinfo podelili laskavi naslov za najboljši sladoled v Mariboru.

Lastnik priljubljene mariborske sladolednice Šerif Demiri zadovoljstva ob že petem zaporednem prejetem nazivu ni skrival. 

Pravi, da jim veliko pomeni, da ljudje prepoznajo njihov trud, zato so jim izjemno hvaležni, da so jih ponovno izbrali za naj sladoled v Mariboru.

Dodaja, da so takšni nazivi velika spodbuda za naprej.

FOTO: Jure Banfi

Začelo se je leta 1925 … 

Spomnimo. Zgodba Lastovke se je v Mariboru začela pred skoraj sto leti, leta 1925

Praded Šerifa Demirija je prišel iz Makedonije v Maribor zaradi ljubezni, pravljico o sladoledu pa je začel pisati njegov ded pred več kot 40 leti.   

Znanje in tradicija sta se prenašala iz generacije v generacijo. 

Prva sladolednica, mali kiosk rdeče barve, je stal na Smetanovi ulici. V osemdesetih letih so odprli še sladolednico na Partizanski, nato še na Trgu revolucije. Šerifov brat je nato odprl še poslovalnico v Limbušu, njegov nečak pa sledi sladkim stopinjam še na Ptuju. 

Verjeli ali ne, Štajerci še vedno najraje posegajo po klasičnih okusih, kot so vanilja, čokolada, kinder, cookies, borovnica, jagoda.

FOTO: Jure Banfi