Mariborčani (že tretjič) na kepico sladoleda najraje v Lastovko: »Velika čast in motivacija za naprej«

Mariborčani (že tretjič) na kepico sladoleda najraje v Lastovko: »Velika čast in motivacija za naprej«

Ni boljše poletne osvežitve kot dober sladoled. A le ena sladolednica je bralce Mariborinfo najbolj navdušila. Kam Mariborčani najraje odhajamo po sladko osvežitev?

Po izboru bralcev Mariborinfo je laskavi naslov za najboljši sladoled v Mariboru prejela sladolednica Lastovka.

Obiskali smo lastnik priljubljene sladolednice Šerifa Demirija, ki zadovoljstva ob prejetem nazivu ni skrival in nam je zaupal, da je naziv ‘naj sladoleda’ v Mariboru za njih velika čast. 

To pomeni ogromno za nas, je velika čast in motivacija za naprej, da bomo še boljši,

se je z nasmehom na obrazu bralcem Mariborinfo zahvalil priljubljeni sladoledar.
Pri ponudbi okusov se prilagajajo željam strank

Kot pravi Demiri, je osnovna receptura že štirideset let ista: »Malo se posodablja, okusi se menjavajo. Odvisno od tega, kaj je aktualno.«

Verjeli ali ne, Mariborčani imamo še vedno najraje klasične okuse, kot so vanilja, čokolada, kinder, cookies, borovnica, jagoda.

»Mango je zelo aktualen, tudi zmajevo sadje, ki ga imamo že nekaj let,« pravi lastnik: »Sicer pa se prilagajamo željam strank, imamo le te okuse, ki gredo.«

Da se s svojo ponudbo in okusi res približajo željam strank, dokazuje tudi dejstvo, da so jih bralci Mariborinfo za ‘naj sladoled’ izbrali že tretjič. 

Začelo se je leta 1925 …

Zgodba se je v Mariboru začela pred skoraj sto leti. Praded Šerifa Demirija je prišel iz Makedonije v Maribor zaradi ljubezni, pravljico o sladoledu pa je začel pisati njegov ded več kot 40 let nazaj. 

Znanje in tradicija sta se prenašali iz generacije v generacijo.

Prva sladolednica, mali kiosk rdeče barve, je stal na Smetanovi ulici. V osemdesetih letih so odprli še sladolednico na Partizanski, nato še na Trgu revolucije. Šerifov brat je nato odprl še poslovalnico v Limbušu, njegov nečak pa sledi sladkim stopinjam še na Ptuju. 

Lastovka bo iz Maribora poletela tudi na Ptuj

Kot je pojasnil Demiri, se ta teden odpira nova lokacija na Ptuju: »Tisto odpira nečak, bo pa delovala pod istim imenom in z isto recepturo.«

Če boste na obisku v najstarejšem slovenskem mestu in tam iskali Lastovko, jo najdete na lokaciji nekdanje trgovine Pika, sicer nasproti šolskega centra. 

»Upamo, da se bo prijelo, da bodo Ptujčani to lepo sprejeli,« je še povedal Demiri.