lastovka

ZGODBA LASTOVKE

Skoraj pol stoletja.

Lastovko je leta 1976 ustanovil Jahja Demiri v Mariboru, Slovenija. Trenutno jo vodi druga generacija, počasi pa jo prevzema tretja. Smo družinsko podjetje in delujemo na podlagi družinskih vrednot. Združili smo leta izkušenj, da bi ustvarili brezhibno preprostost na vseh ravneh. Imamo odlično ekipo, ki so predani, strastni in nadarjeni ljudje združeni skupaj.

Našim stranka postrežemo z vrhunskim sladoledom in točenim sladoledom, oba dnevno sveže proizvedena. Vse odkar ga je ustanoviteljeva strast do kakovosti spodbudila k izdelavi najboljšega sladoleda in je vztrajal pri uporabi samo najboljših, , najkakovostnejših sestavin za vsak okus, ki ga ponuja strankam. Od vsega začetka je podjetje predstavilo že več kot 200 okusov

section-title-image
Skoraj pol stoletja

IZDELAMO SLADOLED, TAKO JE OKUSEN

Narejen je iz najkakovostnejših sestavin, svežega sadja in po najboljših italijanskih receptih.

VSAKA KEPICA JE NAREJENA Z LJUBEZNIJO ?

ROČNO IZDELANA SLADICA NA ITALJANSKI NAČIN

Ponujamo vam pristen italijanski sladoled, ki je vsako jutro sveže pripravljen s pristnimi sestavinami in sezonskim sadjem, brez dodanih konzervansov, barvil in umetnih arom. Imamo več različnih receptov za osnovo za sladoled. Glede na okus, ki ga pripravljamo, prilagodimo vsebnost sladkorja in maščobe, da ostanemo zvesti tradicionalnim standardom kakovosti sladoleda. Vsaka naš lokal je opremljen s proizvodnimi stroji, kjer izdelovalci sladoleda vsak dan proizvajajo odlične okuse. Ker nam je mar za to, da vsakomur omogočimo uživanje v našem sladoledu, zato nenehno raziskujemo naravne izdelke, da bi razvili nove recepte in ustvarili ekskluzivne okuse, primerne za naše vegane in stranke s celiakijo.

ZDRAVA POSLASTICA, KI JO MORATE POSKUSITI

VEGANSKI SORBET, OKUSI BREZ GLUTENA

V skladu z novimi tržnimi trendi, predvsem tistimi, ki jih prinaša mlajša generacija, smo razvili našo povsem novo kolekcijo okusov veganskih sorbetov. Potrebovali smo veliko dela in poglobljenih raziskav, da smo ustvarili zdrave okuse, ne da bi uničili naš prepoznavni okus in kremastost, kar je odprlo vrata vegetarijancem, veganom pa tudi tistim, ki ne prenašajo mlečnih izdelkov in glutena.

section-title-image

Lastovka SKOZI LETA

2022. Odprtje pete lokacije

Leto odprtja najnovejše poslovalnice Lastovke na Ptuju, v najstarejšem in najbolj očarljivem slovenskem mestu. To je prvič, da je Lastovka pristala v drugem mestu.

'2022
history
2018. Preoblikovanje blagovne znamke podjetja

Prišel je čas za preoblikovanje blagovne znamke, s katero bi lažje predstavili, za kaj pravzaprav gre. Lastovkin logotip je moral dobiti sodoben in moderen videz, pri tem pa smo morali biti pozorni na vse linije, barve in elemente, zajete v logotipu, biti je moral revolucionaren, vendar še vedno izhajati iz tradicije.

'2018
history
2012. Odprtje četrte lokacije

Odprtje četrte lokacije, tokrat v Limbušu, šest kilometrov iz središča Maribora. V zimskem času leta 2021 smo to lokacijo v celoti prenovili.

'2012
history
2003. Odprtje tretje lokacije

Odprli smo tretjo lokacijo, in sicer Lastovko pri Starem mostu. Od samega začetka je bila ta lokacija kar nekajkrat deležna prenove, leta 2021 pa smo jo prenovili v celoti in povsem na novo.

'2003
history
1999. Oblikovanje blagovne znamke podjetja

Prišel je čas za oblikovanje blagovne znamke, za vzpostavitev njene identitete z izgradnjo močnega imena, ki bi ga bilo mogoče povezovati z našim delom.

'1999
history
1980. Odprtje druge lokacije

Odprtje druge lokacije. Lastovka na Partizanski cesti v središču Maribora. Od samega začetka je bila ta lokacija kar nekajkrat deležna prenove, nazadnje je bila prenovljena spomladi leta 2023.

'1980
history
1976. Rojstvo Lastovke

V tem letu se je rodilo ime LASTOVKA. A zakaj prav Lastovka? Želeli smo najti nekaj, kar simbolizira sezonsko delo, in lastovka se je za poimenovanje podjetja s tako dejavnostjo zdela najustreznejša. Lastovke običajno poletja preživijo v Evropi, prezimit pa odletijo v toplejše kraje.

'1976
history
1974. Odprtje prve lokacije

Kiosk na Smetanovi ulici je do leta 1976 deloval pod imenom MEDO. Sprva je bil to manjši kiosk, ki je ponujal le točeni sladoled, pozneje smo njegovo velikost podvojili, še zatem pa ga premestili nekaj metrov višje, kjer stoji še danes.

'1974
history
1969. Skromni začetki

V Mariboru so bili njegovi začetki skromni, saj je imel v središču Maribora, natančneje na Trgu svobode, le en avtomat za točeni sladoled. Na tej lokaciji je deloval približno dve sezoni, od tam pa se je preselil na Ulico 10. oktobra, kjer je ostal nekaj časa.

'1969
history
1955-68. Družinski posel

Več let so vsi trije bratje delali skupaj – začeli so na Ravnah na Koroškem, nato v Slovenj Gradcu. Mlajša brata sta se v sedemdesetih letih preselila v Maribor. Najstarejši brat je svojo sladolednico v Slovenj Gradcu vodil vse do upokojitve.

'1955-68
history
1923. Stoletna tradicija

Stoletje tradicije in predanost v slaščičarski dejavnosti. Začetnik tega posla je bil naš praded, ki je deloval v številnih krajih po Sloveniji. Podjetje so nato podedovali njegovi trije sinovi. Iz stoletne zgodovine smo se naučili, da pri kakovosti ni prostora za kompromise.

'1923
history